T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / GÜNEYSINIR - Karasınır İlkokulu

KONYA ÖLÇME DEĞERLENDİRME MODÜLÜ(KONYA ÖDM)

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezinin hazırladığı ve okullarımızın istifadesine sunulan modül; "http://konyaodm.meb.gov.tr/ods/" bağlantısında Ölçme Değerlendirme Modülü adıyla yayınlanmıştır.

Modül il, ilçe ve okul düzeyinde çevrim içi sınav oluşturma ve uygulamanın yanında, bu sınavlarla ilgili ayrıntılı analizlere ulaşmaya da imkân vermektedir.

Modül ile ayrıca yüz yüze yapılacak sınavlar için "sınav oluşturma" ve bu bağlamda; "dinamik tasarımla öğrenci adına düzenlenmiş optik cevap formları oluşturma", "optik formlara ait olan ve optik okuma sonucunda oluşan txt formatındaki okuma dosyalarının sisteme yüklenmesi" ve bunun yapılması durumunda "PDF formatında ayrıntılı sınav analiz karneleri oluşturma" gibi sınav yönetimi ve organizasyonuna ait iş ve işlemleri dijital olarak web ortamında yapmak da mümkündür.

Öğretmenlerimizin Modülden Yararlanması

Öğretmenlerimiz okul yönetiminden aldıkları tek kullanımlık şifreyi kullanarak sisteme ilk giriş yapmak istediklerinde sistem tarafından kendilerinden yeni bir şifre oluşturmaları istenir. Kendilerine ait şifrelerini oluşturan öğretmenlerimiz, okullarında uygulanan sınavlarla ilgili sınav analizlerine ulaşma imkânına sahip olurlar.

Öğrencilerimizin Modülden Yararlanması

Öğrencilerimiz de aynı şekilde kendilerine okul yönetimince verilen geçici şifrelerle sisteme ilk giriş yaptıklarında kendilerine ait şifrelerini belirlerler ve artık sisteme bundan sonraki girişlerinde, kendi belirledikleri bu şifre geçerlidir.

Öğrencilerimiz modülden iki şekilde yararlanabilmektedir:

1. Kendileri için tanımlanan sınavlara katılabilirler.

2. Katıldıkları sınavlarda kendileriyle ilgili sınav analizlerine ulaşabilirler.

09-02-202109-02-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.02.2021 - Güncelleme: 14.03.2023 08:47 - Görüntülenme: 1135
  Beğen | 0  kişi beğendi