T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / GÜNEYSINIR - Karasınır İlkokulu

Etiket Sonuçları: güneysınır

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Çanakkale Zaferi'nin 108. Yılı kutlu olsun.

Mrt

12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMINI OKULUMUZDA GERÇEKLEŞTİRDİK.

ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI ÖĞRETMEN VEÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü  kapsamında normal gelişim gösteren öğrenciler ile özel egitim gereksinimli öğrencilerimiz "tersine kaynaştırma " uygulamasıyla hem birlikte olmanın tadını çıkardı  hem de etkinliklerle birbirlerini daha iyi anlayıp oyunlara devam ettiler .

Mrt

OKULUM TEMİZ BELGELENDİRME İŞLEMLERİTAMAMLANMIŞ VE BELGE ALMAYA HAK KAZANMIŞTIK. 

OKULUMUZA BELGEMİZ ULAŞMIŞ BULUNMAKTA.

BELGELENDİRME ÇALIŞMASI FAALİYETLERİNDE ÖZVERİLİ DAVRANAN BÜTÜN İŞLERİMİZİ KOLAYLAŞTIRAN  PERSONEL VELİ VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ. 

OKULUMUZ TEMİZ...

Şbt

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezinin hazırladığı ve okullarımızın istifadesine sunulan modül; "http://konyaodm.meb.gov.tr/ods/" bağlantısında Ölçme Değerlendirme Modülü adıyla yayınlanmıştır.

Modül il, ilçe ve okul düzeyinde çevrim içi sınav oluşturma ve uygulamanın yanında, bu sınavlarla ilgili ayrıntılı analizlere ulaşmaya da imkân vermektedir.

Modül ile ayrıca yüz yüze yapılacak sınavlar için "sınav oluşturma" ve bu bağlamda; "dinamik tasarımla öğrenci adına düzenlenmiş optik cevap formları oluşturma", "optik formlara ait olan ve optik okuma sonucunda oluşan txt formatındaki okuma dosyalarının sisteme yüklenmesi" ve bunun yapılması durumunda "PDF formatında ayrıntılı sınav analiz karneleri oluşturma" gibi sınav yönetimi ve organizasyonuna ait iş ve işlemleri dijital olarak web ortamında yapmak da mümkündür.

Öğretmenlerimizin Modülden Yararlanması

Öğretmenlerimiz okul yönetiminden aldıkları tek kullanımlık şifreyi kullanarak sisteme ilk giriş yapmak istediklerinde sistem tarafından kendilerinden yeni bir şifre oluşturmaları istenir. Kendilerine ait şifrelerini oluşturan öğretmenlerimiz, okullarında uygulanan sınavlarla ilgili sınav analizlerine ulaşma imkânına sahip olurlar.

Öğrencilerimizin Modülden Yararlanması

Öğrencilerimiz de aynı şekilde kendilerine okul yönetimince verilen geçici şifrelerle sisteme ilk giriş yaptıklarında kendilerine ait şifrelerini belirlerler ve artık sisteme bundan sonraki girişlerinde, kendi belirledikleri bu şifre geçerlidir.

Öğrencilerimiz modülden iki şekilde yararlanabilmektedir:

1. Kendileri için tanımlanan sınavlara katılabilirler.

2. Katıldıkları sınavlarda kendileriyle ilgili sınav analizlerine ulaşabilirler.

Ock

Su önemine dair hazirlanan Emiray Su Kıyameti animasyon film izlenerek afiş çalışması hazırlayan 4-A sınıfımız öğrencileri ve Hülya hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuzda öğrenci ve velilere uzaktan eğitim yoluyla güvenli internet, Esafety Label, sosyal medyave internet kullanımı ile ilgili eğitimler verildi.

Ock

4. Sınıf Öğrencilerimizin Our Green Treasure Projesi için hazırladıkları logolar aşağıdaki linkten oylamaya katılabilirseniz. En beğenilen 3 tanesi proje anketinde katılacaktır. Teşekkürler.

Ock

eSafety Label, eğitim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevrim içi teknolojiye güvenli erişim için güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamayı hedeflemektedir. eSafety Label web sitesi, öğretmenler, okul müdürleri ve bilişim yöneticileri için önemli bir politika oluşturma merkezidir.

Ock

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programi olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

Ock

KORANA VİRÜS SALGININDAN KORUNMAK İÇİN...

İlk olarak yetkililerin uyarını dikkate alıp kurallara uymamız gerekmektedir.

  1. SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYULMALI
  2. MASKE TAKILMALI VE MASKE KURALLARINA UYULMALI
  3. EL VE GENEL HİJYEN KURALLARINA UYULMALI

Bu 3 kuralı her yerde ve her zaman uygulamalıyız. 

Ock

KIRIM-KONGO KANAMALI ATEŞİ HASTALIĞI HAKKINDA  BİLGİ NOTU

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) başlıca kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabilen ve ölümle sonuçlanabilen bir hastalıktır.  Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte hastalığın bulaştırıcısı olan keneler aktif hale gelmekte, bu sebeple hastalık bahar ve yaz aylarında görülmektedir. Hastalığın önlenmesinde en önemli husus kişisel korunma tedbirlerinin alınmasıdır.

            Bu kapsamda, hastalıktan korunmak için aşağıda belirtilen önlemlere muhakkak suretle uyulması hayati önem taşımaktadır:

  • Hastalığa sebep olan mikrobun bulaştırıcısı olan keneler uçmazlar, zıplamazlar, yerden yürüyerek vücuda tırmanırlar.
  • Tarla, bağ, bahçe ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir.
  • Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin ve çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası dahil) kene olup olmadığını kontrol etmelidir.
  • Vücuda kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmadan uygun bir malzeme (cımbız, eldiven, bez ve naylon poşet gibi) ile çıkarılmalıdır. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır.
  • Kişi keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır.
  •  Vücuda tutunan veya hayvanların üzerinde bulunan keneler kesinlikle çıplak el ile öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Kenelerin üzerine sigara basılması, kolonya ve gaz yağı gibi maddelerin dökülmesi hastalığın bulaşmasına yol açabileceğinden kesinlikle yapılmamalıdır. 
  • Hastalık, hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hayvanlar sağlıklı görünse bile hastalığı bulaştırabilirler. Bu sebeple hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanların kan ve idrar gibi vücut sıvılarına çıplak el ile temas edilmemelidir.
  • Hastalığa yakalanan kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabildiğinden, hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske vb.) almalıdır.
  • Kene tutunan veya kene ile temas eden kişiler kendilerini en az 10 gün süreyle; hasta insan ve hayvanların kan, vücut sıvıları ile doğrudan temas eden kişiler ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmelidir. Halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtilerin görülmesi halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmelidirler.
  • Hastalığın kontrolünde özellikle çiftlik hayvanlarında kene mücadelesi önemli olduğundan Tarım teşkilatının önerileri ve yardımları doğrultusunda kene mücadelesi yapılmalıdır.
  • Kenelerin birçok çeşidi vardır. Ancak hangi kenenin hastalık yapıp yapmadığı anlaşılamayacağından tüm kenelere karşı aynı önlemler alınmalıdır.