KONYA / GÜNEYSINIR - Karasınır İlkokulu

Ara

Milli şairimiz Mehmet aKif Ersoy'u  anma ve anlama adına okulumuzda düzenlediğimimiz resim sergimiz.

Emeği Geçen öncelikle  Fatma ÇOŞGUN öğretmenimize ile tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Ellerine Sağlık.

2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılı

Ders giriş- çıkışları zaman çizelgesi

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Çanakkale Zaferi'nin 108. Yılı kutlu olsun.

Mrt

12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMINI OKULUMUZDA GERÇEKLEŞTİRDİK.

ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI ÖĞRETMEN VEÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü  kapsamında normal gelişim gösteren öğrenciler ile özel egitim gereksinimli öğrencilerimiz "tersine kaynaştırma " uygulamasıyla hem birlikte olmanın tadını çıkardı  hem de etkinliklerle birbirlerini daha iyi anlayıp oyunlara devam ettiler .

Haz

Okulumuz öğretmenlerinden Esra Arabacı'nın öz verili çalışmaları ile Kendisi Avrupa Kalite Etiketi Belgesi  alarak okulumuzunda Avrupa Kalite Etiketi almasını sağlamıştır.

Hocamızın belgesi törenle takdim ettik.Kendisine başarılı çalışmalar dileriz.

Okulumuzda Avrupa Kalite Etiketine kavuşmuştur. Emeği Geçen personelimizin hepsine Teşekkür Ediyoruz.

Şbt

ÇEVRE EĞİTİM PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA ÇAT KAPI TİYATRO GÖSTERİ YAPILDI.

Mrt

Okulumuz eTwinning okulu çalışmalarını tamamlayarak 2020-2021 yılı eTwinning Okulu olma ünvanını aldı. Emeği geçen tüm öğretmen öğrenci idarecilerimiz ve personelimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

OKULUM TEMİZ BELGELENDİRME İŞLEMLERİTAMAMLANMIŞ VE BELGE ALMAYA HAK KAZANMIŞTIK.

OKULUMUZA BELGEMİZ ULAŞMIŞ BULUNMAKTA.

BELGELENDİRME ÇALIŞMASI FAALİYETLERİNDE ÖZVERİLİ DAVRANAN BÜTÜN İŞLERİMİZİ KOLAYLAŞTIRAN  PERSONEL VELİ VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

OKULUMUZ TEMİZ...

Şbt

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezinin hazırladığı ve okullarımızın istifadesine sunulan modül; "http://konyaodm.meb.gov.tr/ods/" bağlantısında Ölçme Değerlendirme Modülü adıyla yayınlanmıştır.

Modül il, ilçe ve okul düzeyinde çevrim içi sınav oluşturma ve uygulamanın yanında, bu sınavlarla ilgili ayrıntılı analizlere ulaşmaya da imkân vermektedir.

Modül ile ayrıca yüz yüze yapılacak sınavlar için "sınav oluşturma" ve bu bağlamda; "dinamik tasarımla öğrenci adına düzenlenmiş optik cevap formları oluşturma", "optik formlara ait olan ve optik okuma sonucunda oluşan txt formatındaki okuma dosyalarının sisteme yüklenmesi" ve bunun yapılması durumunda "PDF formatında ayrıntılı sınav analiz karneleri oluşturma" gibi sınav yönetimi ve organizasyonuna ait iş ve işlemleri dijital olarak web ortamında yapmak da mümkündür.

Öğretmenlerimizin Modülden Yararlanması

Öğretmenlerimiz okul yönetiminden aldıkları tek kullanımlık şifreyi kullanarak sisteme ilk giriş yapmak istediklerinde sistem tarafından kendilerinden yeni bir şifre oluşturmaları istenir. Kendilerine ait şifrelerini oluşturan öğretmenlerimiz, okullarında uygulanan sınavlarla ilgili sınav analizlerine ulaşma imkânına sahip olurlar.

Öğrencilerimizin Modülden Yararlanması

Öğrencilerimiz de aynı şekilde kendilerine okul yönetimince verilen geçici şifrelerle sisteme ilk giriş yaptıklarında kendilerine ait şifrelerini belirlerler ve artık sisteme bundan sonraki girişlerinde, kendi belirledikleri bu şifre geçerlidir.

Öğrencilerimiz modülden iki şekilde yararlanabilmektedir:

1. Kendileri için tanımlanan sınavlara katılabilirler.

2. Katıldıkları sınavlarda kendileriyle ilgili sınav analizlerine ulaşabilirler.

Ock

Okulumuz, aralarında ülkemizin de bulunduğu Brüksel Merkezli 34 Avrupa Ülkesinin Eğitim Bakanlıklarının üye olduğu Avrupa Okul Ağı (Europen Schoolnet) tarafından, 2012 yılında okulları ve öğrencileri internetin zararlarından korumak amacıyla uygulamaya konulan "eSafety Label" (Güvenli İnternet Etiketi) almaya hak kazanmıştır.

Iron(No Label), Bronze, Silver ve Gold Label olarak kategorilendirilen sistemde ilk aşamada  Bronze Label (Bronz Etiket) alan okulumuz oluşturulan eylem planına göre çalışmalarını yaparak tekrar puanlandırılacak ve Silver ya da Gold Label seviyesinde etiket almaya hak kazanacaktır.

Uluslararası geçerliliği olan bu etiket, okullara uluslararası platformlarda öncelik ve prestij kazandırmaktadır.

BİLGİLENDİRME

Ock

Su önemine dair hazirlanan Emiray Su Kıyameti animasyon film izlenerek afiş çalışması hazırlayan 4-A sınıfımız öğrencileri ve Hülya hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuzda öğrenci ve velilere uzaktan eğitim yoluyla güvenli internet, Esafety Label, sosyal medyave internet kullanımı ile ilgili eğitimler verildi.

Ock

eTwinning Okulu olma yolunda yaptığımız çalışmalar ve yapmamız gereken çalışmaların değerlendirmesi ve bilgilendirmesini yaptığımız eTwinning live etkinligimizi yaptık.